Oznake

Danas započinjemo ciklus Upoznajte naše đake.
Čast da prvi bude predstavljen dobio je hor Osnovne muzičke škole „Bajićevi slavuji“. Njih će vam predstaviti dirigentica hora, profesorica Ana Kovačić.

Ipak, prvo pogledajte snimak jednog od njihovih mnogobrojnih nastupa.

BAJIĆEVI SLAVUJI – DECA KOJA DELE LJUBAV PREMA MUZICI, PEVANJU I IGRI 🙂

Kako smo počeli…

Bajićevi slavuji su nastali bombastične 1999. Kao dečji hor mš „Isidor Bajić“ razlikuju se od ostalih horova svojim aktivnostima. Ljubav prema pevanju i druženju delimo sa ostalim ansamblima putem zajedničkih koncerata, a ne takmičenja, na kojima se pozitivna energija i osmesi samo umnožavaju i dele.

„Osmeh ne košta ništa ali mnogo vredi… Najpotrebniji je onima koji ga ne mogu dati. Ne može se kupiti, ni silom oduzeti, jedinu vrednost ima ako se drage volje pruži…“

Ne, to nisu obična deca. Njihov talenat nije ograničen samo na muziku. Njihova svestranost prevazilazi okvire osnovne i muzičke škole. Podsećaju me na žonglere kada uspešno uklapaju sve svoje obaveze, želje i talente. Oni stignu i da se druže, zabave, zaljube i da punim plućima dišu svoju mladost. Sportisti, matematičari, fizičari, pesnici, recitatori, glumci i pre svega budući muzičari!

Šta „slavuji“ kažu:

Hor „Bajićevi slavuji“ je mnogo drugačiji od drugih dečjih horova. U našem horu ima mnogo pozitivne energije, jer pre svega radimo ono što veoma volimo a to je pevanje a i igra kojom dopunjujemo nastupe. Zanimljivo je i to što ne pevamo samo kompozicije na srpskom jeziku, već i na drugim jezicima, što ne pevamo samo kompozicije koje spadaju u klasičnu muziku već publika na našim koncertima može čuti i zvuke pop muzike i slično. Naša nastavnica veoma strpljivo radi sa nama i pazi na sve detalje i to čini naše nastupe i probe tako dobrim. Veoma mi se dopada i to što smo putovali u Budimpeštu gde smo upozali đake Srpske gimnazije sa našim radom, a usput smo se i fenomenalno proveli.
Veoma volim ovaj zaista po svemu poseban hor i naravno, drago mi je što postoji!!!

Aleksandra Grujić VI omš

„Bajićevi slavuji“ su po nama inspirativni hor jer mi pokušavamo da unesemo pozitivnu energiju u srca ljudi. Kroz dosta pesama unosimo toplinu u srca svim ljudima koji nas slušaju i čak pokušavaju da nam se pridruže, a to naročito čini sretnom našu nastavnicu Anu Kovačić. Volimo Vas svim srcem i hvala Vam što nam pomažete da prenesemo našu sreću ljudima koji nemaju te mogućnosti!

Nikolina Vučković V omš i Jelena Kljajić IV omš

Volim da pevam u „Bajićevim slavujima“ zbog toga što se družimo, igramo, putujemo, a pre svega širimo pozitivnu enegriju!

Aleksandra Vučković VI omš

Volimo da pevamo u „Bajićevim slavujima“ jer imamo puno nastupa, pevamo i igramo, što nas izdvaja od drugih horova! Volimo svoju nastavnicu i jedva čekamo svaku probu jer je na njima jako veselo i zabavno i najviše volimo svoje društvo!

Anđela Stanković V omš i Marina Milošev IV omš

Volim da pevam u „Bajićevim slavujima“ zato što tu ima više toga: mi pevamo, družimo se, zajedno putujemo, proživljavamo nova iskustva.
Bajićevi slavuji su zakon!!!

Nikolina Konstantinović V omš

I za kraj, pogledajte njihov nastup na festivalu Radost Evrope.

Uživajte!

Više o njima možete da pogledate OVDE.

Advertisements