Oznake

U nastavku ciklusa u kome predstavljamo učenike naše škole danas je na redu jedan orkestar.

Prvo pogledajte, i poslušajte, neke od njihovih snimaka, a zatim možete i da se upoznate se njima.

Orkestar harmonika Osnovne muzičke škole „Isidor Bajić „ je osnovan 1980. godine 25 godina nakon osnivanja odseka harmonike. Prvi dirigent orkestra je bila Nada Veštica, a zatim su orkestar uspešno vodili Sanja Penić, Goran Penić i Dragan Mirković. Od 2006. godine orkestrom rukovodi Igor Paroški.

Već posle godinu dana od osnivanja orekstar se pojavljuje na svom prvom takmičenju , tadašnjem Vojvođanksom takmičenju muzičkih škola i osvaja II nagradu. Ovo je bio samo početak uspešnih nastupa na festivalima i takmičenjima u tadašnjoj Jugoslaviji, a do danas je orkestar osvojio ukupno 30 prvih nagrada.

Orkestar je na svom repertoaru, osim dela svetski poznatih kompozitora, izvodio i originalna dela domaćih kompozitora- Rudolfa Bručija, Slavka Šuklara, Karolja Krombholca i drugih. U redovne aktivnosti orkestra spadaju i koncerti koje priređuju odsek harmonike i Muzička škola „Isidor Bajić“. Posebno smo ponosni na nastup na Gala koncertu koji je upriličen povodom jednog veka postojanja naše škole na kojem smo izveli i Bajićevo „Srpsko cveće za mlada srca“ u aranžmanu za orkestar harmonika.

Od 2006. godine orkestar nastupa pod novim imenom kao Orkestar harmonika „Margita Baračkov“ u znak sećanja na osnivača odseka harmonike u našoj školi i prvog ozbiljnog pokretača orkestarskog muziciranja na harmonici u Jugoslaviji.

Naša sledeći nastup planiramo u aprilu… 🙂

DOĐITE NA KONCERT. Bićete obavešteni kad i gde 🙂

Više o Orkestru harmonika „Margita Baračkov“ možete da saznate na njihovom SAJTU ili na Facebook stranici

Za kraj, evo još jednog snimka:

Uživajte!

Advertisements