Oznake

,

Bizet – Fantaisie sur Carmen

SARASATE Romance Andalouse

Kolo Pashona

John Williams – Schindler’s list

24.04.2013.

Nomus 2013.

Srpsko narodno pozorište Scena „Jovan Đorđević“, 19.30
NEMANJA RADULOVIĆ & THE DEVIL’S TRILLS (Francuska/Srbija)

program: Sarasate, Mocart, Bah, Šoson, Sedlar

NEMANJA RADULOVIĆ
Nemanja Radulović je jedan od naših najvećih muzičkih talenata, koji je svojim paganinijevskim izgledom, gipkom panterskom pojavom i specifično kreiranim kostimom, frizurom, šminkom i elastičnim kretanjem po podijumu, ali i potresnim biografskim podacima, predodređen za medijsku privlačnost!
Na početku ove godine, posle sviranja na otvaranju „Kustendorfa” i u rodnom Nišu, a potom i povodom obeležavanja 81. rođendana velike dvorane Kolarčeve zadužbine, još jednom je izazvao veliko oduševljenje domaće publike. Verujemo da će tako biti i na Nomusu 2013, kojem se umetnik ponovo vraća posle sedam godina.
Rođen 1985, Nemanja Radulović je svoj prvi nastup imao kao osmogodišnji dečak, upravo na Kolarcu. Stičući od tada značajna izvođačka iskustva, započinje studije u klasi Dejana Mihailovića na beogradskom Fakultetu muzičke umetnosti i u Sarbrikenu (Nemačka) u Visokoj školi za muziku i teatar, u klasi Džošue Epštajna, i već 1999. ima za sobom preko 600 koncerata. U 14. godini s porodicom se seli u Francusku, gde od 2000. studira na Pariskom konzervatorijumu u klasi Patrisa Fontanaroze.
Od talentovanog dečaka do svetskog violinskog virtuoza put je bio brz i uspešan, pa je 2005. proglašen međunarodnim otkrićem godine i dobija odličje „Pobeda muzike“, kao i nagradu Evropske asocijacije umetničkih menadžera u Kanu (MIDEM), a proglašen je i „zvezdom u usponu“ za 2006/2007. godinu. Status međunarodne zvezde potvrdio je i brojnim nagradama na svim relevantnim svetskim takmičenjima. Brojni resitali, počev od 2000. godine s Marijel Nordman, Suzan Manof i Dominikom Plankadom, te majstorska interpretacija Betovenovog Violinskog koncerta 2002, otvorili su mu put na mnoge svetske festivale. Nastupao je u najvećim koncertnim dvorana (Koncertgebau u Amsterdamu, Megaron u Atini, Cité de la musique u Parizu, Bozar u Briselu, Kelnska filharmonija, Karnegi hol…) i s najboljim orkestrima širom Evrope i Azije, sarađujući s najznačajnijim dirigentima današnjice (Zubin Mehta, Mung Vung Čung, Kristijan Mandeal, Filipe Bender i mnogi drugi). Redovni je učesnik svih velikih koncertnih događaja u Holandiji, Japanu, Ukrajini, Manili, Švajcarskoj. Diskografija Nemanje Radulovića je često na vrhu lestvica popularnosti i praćena je odličnim recenzijama. Sa svojim ansamblima „Devil’s Trills“ i „Double Sens“ snimio je izuzetno zapažena izdanja za „Decca Universal“, kao i Betovenove sonate s pijanistkinjom Suzan Manof. Svira na violini „j. b. vuillaume“, iz 1843. godine.

preuzeto sa Muzička omladina Novog Sada

story_image_651_story_image_642_nemanja radulovc WEB_ORUživaj!

Saša

Advertisements