Bajka  21. Veka (Eva & Manu)

Ovog puta želim da vam ispričam bajku.  Da sreća bude veća, priča nije deo mašte jedne mlade studentkinje (danas se ovako oslovljavam).
130131_evamanu02 2010. godine u Bostonu upoznalo se dvoje studenata, Eva iz zemlje sa hiljadu jezera i Manueal (Manu) iz zemlje bageta , ali i šansona.  Pored mladalačke ljubavi, rodila se još jedna, po mom, priznaću neromantičnom, pristupu važnija-ljubav prema muzici.    Nakon nekoliko meseci zajedničkog muziciranja, odlučili su se na, skepticima drastičan, poduhvat-ostavili su fakultet, vratili se u Evropu, kupil2915755535-1i stari kombi, dali mu ime Skiper i krenuli na putovanje (ne oko sveta, već  Evrope).
Njihova avantura trajala je osam meseci.  Za to vreme pisali su svoju muziku, svirali na ulicama, spavali u Skiperu ili na farmama, planinskim kolibama, plažama…   Video fragmente ovog putovanja možete pronaći na njihovom oficijalnom sajtu pod nazivom Travel in music. Danas Manu i Eva nastupaju širom Evrope, na najvećim muzičkim festivaEva++Manu+Eva+and+Manu_01lima. Njihov debi album dobio je pohvale i kritike i publike, a zanimljivost vezana za album je da su ga sami snimili i producirali.
Ovo nije kraj bajke o Evi i Manuu, jer sam sigurna da je za ove mlade ljude put ka uspehu (čini mi se da deo sa srećom nije prigodno spominjati) tek sledi.
Uživajte u pesmama All I can see i Feet in the wather.

Do skorog slušanja,
Tijana

Više o Eva & Manu OVDE.

Advertisements