Isidora Vlček

Isidora Vlček je jos od malena pokazivala sklonosti prema muzici. Od malih nogu se njome i bavi. U muzičku školu je krenula već sa 4 godine. Prvo je bila samo deo muzičkog zabavišta, zatim je postala deo niže muzičke škole na odseku za violončelo u klasi profesorice Judit Niderholcer Josifoski.

Treutno je II razred srednje muzičke škole ‘Isidor Bajić’ na teoretskom odseku. Sada svira klavir i mnogo ga voli. Kada se tek upisala u srednju školu, imala je veliku želju da uradi nešto što će uneti nov, malo drugačiji duh. Zbog toga je postala jedan od inicijatora za pokretanje dramske sekcije po prvi put u srednjoj muzičkoj školi, a iz toga je proizišao mjuzikl ‘ženski orkestar’ koji je zračio nekom mladom, pozitivnom energijom koju je preneo i na publiku koja ga je oberučke prihvatila sa velikim oduševljenjem.

Isidora je ‘od kad se rodila’ na sceni, s obzirom na to da je još kao nerođena beba pevala operu zajedno sa njenom mamom, scena ima veliki udeo u njenom životu i ona jako voli da svoje slobodno vreme provodi na njoj. Pored muzike, njene još dve velike ljubavi jesu ples i gluma. Trenirala je raznorazne vrste plesova: od jazz baleta, preko latino-američkih plesova do hip hopa… Izmedju pronalaženja sebe u svakom od ovih plesova ona je trenirala još i fudbal, plivanje, karate, odbojku, pokušala da trenira košarku, ali joj nije baš išlo s loptom… Od tri najveće ljubavi ili bolje rečeno strasti, najbolje se ipak pronalazi u glumi pa čak možemo reći da je ona i najveća.  Glumila je još u vrtiću i sa nepunih 5 godina odigrala svoju prvu ‘glavnu ulogu’ – bila je matica-glavna pčelica u predstavi ‘Kako žive pčelice?’. Kasnije, u osnovnoj školi, uvek se trudila da bude deo svake prestave i priredbe koja se u školi dešavala i u tome je i uspevala. Radila je čak i predstavu na engleskom jeziku  ‘Sleeping beauty’. Od 2011. godine je član dramskog studija u akademskom kulturno-umetničkom društvu Sonja Marinković u kome je igrala ulogu zavodljive devojke Luize Rakonloki u predstavi ‘Kakav predivan svet’.

Za svojih 16.godina, učestvovala je na raznim festivalima. 2007.godine je na međunarodnom muzičkom dečijem festivalu ‘Školjkice’ osvojila 3. mesto. Već godinama peva na festivalu  ‘Francuska šansona’ i 2011. godine je osvojila 2. mesto.

Bila je voditelj raznoraznih festivala i koncerata, i tu je imala priliku da stane rame uz rame sa velikim imenima, kao na primer: Bora Đorđević, Minja Subota…

Uvek se trudi da bude aktivan građanin kao i aktivan član svoje škole. Tako je, zahvaljujući svom trudu i zagalaganju, 2010. godine dobila Vukovu diplomu i titulu đaka generacije osnovne škole ‘Ivo Lola RIbar’.

Veliki je obožavalac jazz muzike i trudi se da isprati sva dešvanja u Novom Sadu koji se tiču, ne samo jazz-a, već i klasične i moderne muzike. U vezi sa tim, bila je na seminaru Cantat Novi Sad – radionica Show Choir, kao i radionica ‘Uvod u muzički teatar’, saradnja jazz muzičara Dortmund – Novi Sad, vokalna jazz radionica Master Class by Jelena Jovović Revišin…

Ne mogu a da ne spomenem njenu porodicu koja je njena velika podrška i zahvaljujući njima ona uspevala do sada a nada se i od sada da ostvaruje svoje ciljeve i da bez njihove podrške ona ne bi bila tu gde jeste i nijedan uspeh ne bi bio toliko vredan da nije njih.

I u budućnosti će se truditi da radi na svom obrazovanju, znanju i svojoj ličnosti i da bude jednako aktivna, kako i društvenom tako i u školskom životu, kao što je bila i do sad.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s